dinsdag 25 juni 2013

Rustdag

Vandaag de minst inspannende (= meest rustige) dag gehad sinds we hier zijn. Vanochtend wat lekkere donuts gehaald bij Dunkin' donuts en na dit ontbijt verder ontspannen aangerommeld. Daan wilde vandaag naar een muziekwinkel aan de International Drive. Dat is de weg waar een groot aantal parken, attracties en restaurants te vinden is. Daan was natuurlijk beroepshalve erg geïnteresseerd, want behalve dat hij in de Apple store in Amsterdam werkt is hij vooral muzikant. De winkel was voor hem dan ook net een candy store. Overal gitaren in alle soorten en maten. Veel waren er van de bekende merken Fender en Gibson. Ook het merk Ibanez was goed vertegenwoordigd. De duurste gitaar die er lag was van dat merk, een Steve Vai reissued  (EVO)gitaar waar er 100 van zijn gemaakt en die nu in de aanbieding was voor dik 7500 dollar, maar oorspronkelijk meer dan 10.000 dollar kostte. Verder heel veel akoestische gitaren. Ook hier weer van 100 tot meer dan 3500 dollar. Daan heeft een prijzig beroep :-). Uiteraard moest er ook wat uitgeprobeerd worden en dat leverde bij de kenner veel enthousiasme op voor een Gibson Les Paul Studio. Niet zo zwaar als een normale Gibson, maar met hetzelfde mooie geluid en fijn op om te spelen. Hoewel de gitaren hier substantieel goedkoper zijn dan in Nederland én er veel meer keuze is, moest Daan toch afhaken. Even doorsparen het devies in deze. Helaas komt aan alle mooie dingen een eind en wij togen weer huiswaarts onder het genot van de mooi klanken van Joe Bonamassa, een virtuoos op de gitaar.

Toen wij rond twee uur thuis kwamen, waren de dames verdwenen. Het duurde tamelijk lang voordat we ze weer zagen. Ze hadden even geshopt in een van de vele mails die Orlando rijk is. Welke dat was ben ik vergeten, maar ze waren wel geslaagd. Tineke sloeg bij thuiskomst gelijk aan het kokkerellen en we zaten dus al snel aan de avonddis. Daarna nog even de pool in en toen was het alweer bedtijd voor Roos. Die was moe, dus viel ze snel in slaap. Na de nodige huishoudelijke werkzaamheden ben ik verder gegaan met mijn boek van Tom Clancy, zitten Suus en Daan naar storage wars te kijken.

Tot slot: Vandaag van onze nationale luchtvaarttrots gehoord dat we bijna de hoofdprijs moeten betalen voor onze vervoegde terugvlucht. Maakt niet uit, want we vliegen zaterdag terug naar Nederland en komen zondag aan op Schiphol. Dat alles met één overstap. We kunnen dan snel Femke, Yvo  Tijn en Puck steunen.  Verder was het, zoals al geschreven een rustige dag, dus is er ook weinig te melden.
Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten