maandag 24 juni 2013

Animal Kingdom

Vandaag was het dan zo ver. We gingen naar Animal Kingdom. We waren al vroeg uit de veren,  omdat we eerst onze tickets moesten ophalen bij de cheap ticket store. Dat scheelde ongeveer $ 30,- met een kaartje aan de kassa van Disney. Die hadden we dus snel verdiend en we hoefden er niet voor naar een time share gebeurtenis. Na het ophalen gelijk door over de 192 naar het Disney resort waar we rond een uur of negen aankwamen. Het liep al aardig vol, want parkeerplaats #1  (die het dichtst bij het park) was net vol toen we aankwamen, dus wij moesten iets verderop parkeren. Op zich geen probleem want er is een uitstekende pendeldienst naar de ingang van het park. Helaas was Tineke haar knip vergeten, dus die moet terug naar de auto en wij hebben dus even moeten wachten op haar. Toen ze er was moesten we door de tassencontrole. Dat doen ze bij ieder park hier in Orlando. Uiteraard hadden we geen problemen, alhoewel de "doorzoeker" wel nieuwsgierig was wat er in de rits in de tas van haar zat. Toen bleek dat dat slechts haar iPhone was konden we door naar de toegangscontrole. Dat ging ook lekker vlot en toen waren we in het park.

Dat park is ingedeeld in een aantal secties en wij gingen gelijk naar Africa omdat daar de Kilimanjaro Safari is, waarvan wij wisten dat die erg leuk was drie jaar geleden. Het leek erg druk, maar het schoot behoorlijk op en na niet zo heel lang wachten zaten we met ons vijven in een bus die ons langs allerlei mooie plekjes bracht. De dieren hebben heel veel ruimte hier en het lijkt erop dat ze zich daar goed bij voelen. Er zijn een aantal zeldzame dieren tussen zoals okapi's, oryxen en netgiraffen.  Verder nog veel meer wild. Het gebruikelijke zoals olifanten, nijlpaarden, gieren, neushoorns, antilopen in alle soorten en maten en veel vogels. Roos vond het in ieder geval prachtig en genoot met volle teugen terwijl Tineke en Daniël de ene na de andere foto maakten. Drie jaar geleden werd de safari afgesloten met een jacht op stropers. Dat maakte het spannend, vooral voor de kinderen. Blijkbaar zijn de stropers inmiddels gevangen, want er werd geen jacht meer op ze gemaakt.

Na de safari was Roos moe en dus deed ze een dutje in haar buggy. Wij liepen ondertussen wat door het park wachtend tot ze weer wakker zou worden en al lopende kwamen we in deel Azië bij de Wonders of Flight uit. Dat bleek een grappige show te zijn met allerlei vogels en we konden daar in met de buggy in omdat Roosje nog in een diepe slaap was. Het werd een relaxed half uurtje. De vogels deden leuke dingen, Suzanne mocht een foto maken van een grote uil die recht op haar af vloog (zie  de erg slechte foto;-)). Dat was wel spannend aldus Suus. Gelukkig bleef het bij een bijna botsing en steeg de uil vlak voor het moment surprime weer op. De kwaliteit van de foto was daar ook naar . Hierna was het tijd om wat te een en Tineke had bedacht dat wij zouden trakteren op een lunch bij het Rainbow Forest Café. Dat ziet er gelikt uit, als een stuk oerwoud met allerlei (nep)dieren die zelfs nog bewegen ook. Voordat we binnen waren duurde even en ondertussen was Roos ook wakker, dus we konden aanschuiven. Omdat het erg donker was en ik ook nog eens mijn leesbril niet bij me had kon ik niets van de menukaart lezen. Om me heen hoorde ik wel dat het eten, zeker voor Amerikaanse begrippen erg duur was. Ik heb Tineke iets uit laten zoeken. We hebben het dus maar rustig aan gedaan, maar evengoed wel lekker gegeten.

Hierna gingen we naar de show van de Lion King. Deze was er drie jaar geleden ook al en we hadden hem dus al een paar keer gezien. Suus, Daan en Roos nog niet en wat waar is, is waar, het is een goede show met veel muziek en visueel spektakel. Tineke en ik herkenden een aantal acteurs/zangers nog van drie jaar geleden. Dat was grappig. Aan de show zelf was niets veranderd en hij viel in de smaak bij de kinderen. Roos heeft de hele tijd bij haar moeder op schoot staan dansen. Ze was dan ook geweldig in haar sas en dat was voor ons weer leuk om naar te kijken. Na de Lion King hebben we een mooi plekje opgezocht om naar Mickey's Jammin' Jungle Parade te kijken. Hierna was de koek echter op voor ons allemaal. Het is de hele dag erg heet geweest en dat begon zich te wreken. we waren allemaal behoorlijk moe.

Met de pendel ging het weer terug naar onze auto en daarna snel naar huis om lekker af te koelen in onze pool. Roos ligt nu alweer lekker te slapen, Daan kijkt een film op zijn laptop en Tina en Suus kijken in de master bedroom naar een maf programma over pasgetrouwde stellen. Het zal wel niet lang duren voordat dit programma in Nederland wordt uitgezonden. Ik gok op net 5. We weten nog niet wat de omboeking bij de KLM kost en of alles al definitief geregeld is, maar dat zal morgen ongetwijfeld wel het geval zijn.

Tot de volgende keer maar weer.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten