zondag 23 juni 2013

De eerste keer Disney

We hadden ons voorgenomen het vandaag rustig aan te doen. Dat is tot op zekere hoogte gelukt. Nadat Reed en Jacob vanochtend al vroeg weg waren (ze zijn net terug thuis in Arkansas) hebben we wat gepoedeld in onze pool. Daarna ging Roos haar verplichte slaapje doen en gingen Tineke en ik naar de Target. We moesten wat kleinigheden halen en om nou iedere keer naar de Walmart te gaan is ook niet alles. Die Target is trouwens wel heel erg groot. We wisten dat natuurlijk nog van de vorige jaren maar waren het bijna vergeten. Een walkie talkie is eigenlijk geen overbodige luxe. Hij is zo groot dat we weer bijna verdwaalden en het dus lang duurde eer we weer in Egrit Hill Street waren. Suzanne en Daan werden er ongerust van.

Roos was ondertussen weer fris en monter wakker geworden, dus durfden we het aan om een kijkje te gaan nemen in Down Town Disney. Dat is geen echt pretpark, maar er is wel veel te doen en te zien. Heel veel winkeltjes waar je allerlei Disney spullen kunt kopen en heel veel kijkdingen zoals het Cirque du Soleil, Disney Quest, bioscopen en meer van dat soort zaken. Het is dan ook groot allemaal, qua oppervlakte dan. Ook was het erg warm en Suus kreeg daar al snel last van. We wilden dan ook weer rap terug naar de auto om naar huis te gaan, maar na iets gedronken te hebben en wat airco koelte in wat winkeltjes te hebben opgezocht, ging het weer beter met haar. Trouwens, Suus wilde helemaal niet weg, want bij haar tweede keer Orlando was dit pas de eerste keer dat ze iets van Mickey en zijn vriendjes zag. Tineke heeft twee armbandjes op de kop getikt. Een voor Roos, die er echt helemaal verguld mee is en een voor Puck. Die krijgt ze als we terug zijn in Nederland. Ook voor Tijn hebben we inmiddels iets gekocht. Een Skylander platform. Aangezien de Skylanders zijn grote hobby zijn, zal dit vast en zeker in de smaak vallen. Uiteraard zijn we nog niet uitgekocht voor de kleintjes.

Na Disney hebben Suus en Daan ons getrakteerd op een etentje bij Denny's. Daarna fluks naar huize Pelican en de pool in om af te koelen. Roos zwemt al alsof ze diploma A, B, C en D heeft. Zonder problemen zwemt ze op haar rug, duikt ze het water in of gaat ze kopje onder. Alles uiteraard wel met ons in de onmiddellijke nabijheid en met zwemvest en armbandjes om. Naast alle al eerder gememoreerde gebaren die ze kent, heeft ze er weer een geleerd. Dit keer van oma: knipogen. Wel met allebei de ogen maar ja, wonderen kun je van zo'n kleintje natuurlijk ook niet verwachten. :-)

Nu zit ik hier te bloggen, kijkt Daan naar een film op zijn laptop, Roos ligt te slapen en zijn de dames naar de Premium Outlet Mall om een en ander in te slaan. Ik hoop dat ze niet al te laat thuis zijn, want morgen moeten we weer vroeg uit de veren omdat Animal Kingdom op het programma staat. Wat mij betreft gaan zeker met de safari bus op stap en ik wil als het even kan graag nog naar de roofvogelshow. Suus en Daan zijn benieuwd naar Expedition Everest  (de duurste achtbaan ter wereld, gebouwd door Vekoma uit Nederland) met een rijtijd van bijna drie minuten en natuurlijk moeten we ook naar dinosaurusland. Kortom veel te doen en veel te lopen. Zeker als je bedenkt dat volgens Wikipedia dit park het grootste van alle Disney parken in Orlando is.

Voor nu genoeg geblogd, ik ga lekker in de chillmodus en meld me morgen of dinsdag wel weer.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten