woensdag 19 juni 2013

Kort Amerikaans

Niet zo'n heel uitgebreide blog dit keer, want we hebben het rustig aan gedaan gisteren. We, dat zijn wij dus allemaal. Tineke en ik bleven rundum Hause en hadden daarbij gezelschap van Roos. Suzanne en Daniël zijn naar de Florida Mall geweest en dat hebben ze wel even volgehouden. Met Roos is het wel goed toeven hoor. Ze is een vrolijke meid die ook nog eens behoorlijk goed luistert. Ze weet ook al allerlei gebaartjes, zoals wanneer er iets niet mag (of als er nee wordt gezegd) gaat haar vingertje heen en weer, of als je zegt dat ze mooi is gaat het hoofd tussen de handen. Ook zwaaien, zelfs naar dieren, is een hobby net als kushandjes geven. De alleraardigste vind ikzelf als je zegt dat je even na moet denken. Dan gaat de wijsvinger naar het hoofd. Niet naar de voorkant (dat weet ze trouwens ook) maar naar de zijkant. Kortom erg leuk allemaal, zeker omdat ze ook een prima timing heeft.

Verder hebben we natuurlijk ook nog de nodige keren in onze pool gepoedeld. Roos houdt van zwemmen en ze doet dat dan ook alleraardigst voor een kind van 16 maanden. Ze wil het liefst helemaal met rust gelaten worden en "zelfstandig" in het water spetteren. Wij laten dat maar zo, maar blijven uiteraard in haar buurt. Verder kan ze niet alleen het water in. Er staat een hek voor de pool dat voor haar niet te openen is. Ook zit de achter schuifdeur altijd dicht en deze is voorzien van een alarm. Dat laatste is verplicht in Florida op alle schuifdeuren naar buiten. Wel zo veilig allemaal.

Suzanne en Daniël hebben niet de hele mall leeggekocht. :-) Ze kwamen thuis met een paar hele leuke Adidas basketbalschoentjes voor Roos en een leuk truitje dat echter de klein bleek en dus geruild moet worden. Verder hebben ze rondgekeken voor goedkope Disney kaartjes, want natuurlijk  moet Roos een keer naar het Magic- en Animal Kingdom. Wijzelf trouwens ook. Je kunt bij één van de vele ticket handelaren hier, voor $ 70,-inclusief tax dagkaarten kopen. Dat scheelt ongeveer $ 25,- met de normale toegang en met vier volwassenen scheelt dat toch al snel 100 bucks. Dat is gauw verdiend. Daar gaan we dus voor de komende dagen.

Voor vandaag wordt het even bekijken wat we gaan doen. Suzanne is niet lekker. Erg verkouden, verstopte neus en een stevige keelpijn. Tineke, Daniël en Roos zijn net terug van boodschappen doen. Daarbij zijn ook neusdruppels voor Suzanne meegenomen. Zal zeker allemaal goed komen met Suus. Of dat met Yvo ook zo zal zijn, weten we niet. Hij gaat vandaag naar het ziekenhuis voor een MRI scan. We horen straks wat er precies aan de hand is, wat er moet gebeuren en hoe verder. Tijn heeft vandaag zijn kinderfeestje dus een spannende dag op twee fronten, gezondheid en feest. Dat is voor de eerste officiële keer en dus allemaal heel spannend voor de kleine man. Wij duimen voor Yvo en we hopen dat het allemaal mee zal vallen en dat hij zijn gehoor snel weer terug krijgt. Dat is veel belangrijker dan vakantie. Vakantie kunnen wij nog vaak genoeg vieren. Komen Femke, Yvo en de kinderen niet dan gaan wij ook naar huis.










Het wordt dus een spannende dag in een aantal opzichten.

Morgen weer meer nieuws, en hopelijk is dat goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten