vrijdag 21 juni 2013

Tweedaagse blog

Nu we  definitief weten dat Femke en de kinderen ook niet komen, gaan we proberen om eerder terug te gaan naar Nederland. Als Yvo onder het mes moet, willen wij in Nederland zijn. De KLM werkt daar nog niet erg hard aan mee. Ze beroepen zich op de voorwaarden en willen onze tickets niet omboeken. Overigens hebben ze dat bij onze nationale luchtvaarttrots wel voor zichzelf eenzijdig gedaan. We moeten, zoals het er nu uit ziet twee keer overstappen. We vliegen naar Boston vanwaar we oorspronkelijk de oversteek zouden maken naar Europa, maar dát gaat dus niet gebeuren. We vliegen eerst naar Detroit om van dáár uit naar Nederland te vliegen. We komen daardoor ongeveer vier uur later aan dan oorspronkelijk gepland. That sucks! Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gisteren was een relax dag. We zijn bij ons huis gebleven, hebben wat gezwommen, geskyped met vader, moeder, broertje en zusje van Tineke, de heren hebben een siësta gedaan, net als Roos, de poolmeneer uit Puerto Rico heeft de pool weer schoongemaakt en Suzanne en Daniël zijn op jacht gegaan naar goedkopere Disneytickets zonder dat er time geshared moet worden. Dat is ze gelukt. Voor $70,- gaan we maandag naar Animal Kingdom. De maandag is daar een prima dag voor, want dan is het daar dan blijkbaar vrij rustig omdat iedereen eerst de andere Disney parken gaat bezoeken. Verder hebben we gisteravond echt Italiaans gegeten bij Olive Garden. De dames hadden iets met pittige pasta en garnalen. Het bleek allemaal iets té pittig en Suzanne heeft haar gerecht omgeruild voor iets minder pittigs. Tineke heeft de garnalen uit pasta gevist, opgegeten en het daarbij gelaten. Ze zat al vol na de Ceasar Salad en de goed gevulde minestrone soep. Voor Roos een lekker hapje met broccoli en ravioli. De broccoli ging er in als koek. De pasta was even wat minder. Daniël en ik hadden en goede hand van kiezen. Daniëls Giro d'Italia was lekker net als mijn spaghetti met meatsauce en meatballs. Terwijl wij aan het eten waren gingen de hemelsluizen open in de omgeving. Het regende ongelooflijk hard, maar dat is niet erg voor een keertje. Het koelt namelijk lekker af. Was ook goed voor Roos. Die had voor het eerst sinds ze hier is de bokkenpruik op. Het is normaal gesproken een lief hummeltje, maar ze heeft, net als wij, ook wel eens geen zin. Gisteren was zo'n dag. Kan gebeuren en het maakt helemaal niets uit. Ze zit tenslotte de hele dag tussen de grote mensen en dat is ook niet altijd even leuk voor een mensje van nog geen anderhalf jaar. Misschien kan ze leuk spelen met Jacob de zoon van Reed. Die is drie jaar en Roos vindt andere kindertjes altijd erg leuk.

Vandaag zijn we naar Seaworld geweest. Hoewel het erg heet was, leek het minder druk te zijn dan afgelopen maandag. Het eerste wat we deden was als een speer naar de nieuwe attractie Antartica. Er werd drie kwartier wachttijd voorspeld, dus dat moest te doen zijn. De wachttijd was zelfs nog tien minuten korter. Vol verwachting gingen we op reis naar de pinguïns. Het was erg mooi gemaakt. Wij namen de milde ride omdat we natuurlijk Roos bij ons hadden. Hierdoor waren we ook wat sneller aan de beurt. De rit was niet onaardig maar wel snel afgelopen. We werden afgezet bij de pinguïns en daarna gingen we via een panoramascherm weer naar buiten. Mooi gemaakt, maar niet erg speciaal of spectaculair. Daarna gingen Suzanne en Daniël de Kraken in. Dat is een tamelijk heftige rollercoaster en ze hoefden niet lang te wachten voor een ritje in het ding. Bij de ride Atlantis was er een wachttijd van een uur. Dat was te lang en deze werd dan ook overgeslagen. Terwijl de familie Raposo en ik even wat gingen eten (was voor Seaworld begrippen helemaal niet slecht) ging Tineke 100 meter omhoog voor een prachtig uitzicht over Orlando. De foto's zijn er dan ook naar. Suus en Daan zijn nog in de Manta geweest. Ook een achtbaan van het type waar je onder hangt. Deze bestaat nog niet zo heel lang. Ik meen uit 2008 of 2009. Het is een spectaculair geval en hoewel ze heel wat gewend zijn, hebben Suus en Daan aangegeven daar niet meer in te gaan. Beiden zijn er niet helemaal goed uit gekomen. Suus heeft er een flinke migraine aanval aan over gehouden en Daan last van zijn maag. We zijn desalniettemin naar het Shamu Stadium getrokken om naar de grote Shamu show te kijken. Was natuurlijk erg gelikt en strak, maar sinds het ongeluk van een jaar of drie, vier geleden waarbij een van de trainers omlaag werd getrokken en verdronk, gaan de mensen niet meer in het water met de orca's. Jammer, het haalt veel van de charme van de show weg, maar uiteraard wel heel begrijpelijk. Orca's zien er prachtig als heel groot speelgoed uit, maar ze hebben niet voor niets de bijnaam killer whales.

Vanavond niet buiten de deur gegeten. Logisch natuurlijk als je bovenstaande leest. Tina en ik zijn snel even naar de Publix gegaan en hebben daar voor het avondeten ingeskocht. We hebben lekker gegeten en hoewel Tineke altijd haar best doet had ze daar nu een schepje bovenop gedaan. We hebben gesmuld van lekkere braadworstjes, heerlijk varkensvlees, hash browns en sperzieboontjes. Uiteraard had ze genoeg gekookt om Rees en Jacob, die dit weekend komen logeren, ook van eten te voorzien. Voor nu was het dit weer, twee dagen Clermont in een nutshell. Morgenvroeg zal het rustig zijn op deze pagina's, maar als we weer wat te melden hebben dan zie je dat vanzelf. Foto's zijn van onze nieuwe auto en Seaworld.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten