zondag 23 juni 2013

In de natuur

Gisteren was een lekkere dag. We hebben weer eens gepoedeld in onze pool en het verder rustig aan gedaan. Eerst wilden de kinderen met Reed en Jacob naar Universal Studios, maar daar is het erg druk op zaterdag. Dan moet je overal erg lang wachten voor je aan de beurt bent bij een attractie. Je kunt dan wel een fast pass aanschaffen maar die kosten hier bijna $ 40,-. Verder is Roos voor de meeste attracties nog veel te klein. Dat geldt ook, in mindere mate, voor Jacob die ook nog maar drie jaar is. Universal is het dus niet geworden.

Na lang nadenken werd het iets heel anders. Vlak bij ons in de buurt is een plantage waar ze allerlei citrusvruchten kweken en verkopen. Deze plantage ligt deels in een groot moerasgebied, waar allerlei wilde dieren onbekommerd rond kunnen lopen, zwemmen en vliegen. Dat onbekommerde geldt niet voor alle dieren overigens. Dat bleek later. Ze maken ook tours in dat gebied. Daarvoor is een monstertruck achtige bus beschikbaar. Met van die hele grote wielen dus. Dat leek ons wel wat en we boekten dus plaatsen voor de tour van 18.00 uur. De laatste van de dag. Omdat we dus nog even  tijd hadden zijn we voor de verandering maar weer eens bij onze Chili's vrienden gaan eten. James was weer onze ober en het werd weer erg gezellig. Iedereen had zijn/haar eten lekker vlot. Iedereen? Nee, yours truly werd het slachtoffer van een issue in de keuken, waardoor ik mijn eten pas kreeg toen de rest al bijna klaar was. Met veel excuses van de hoofdober en de belofte dat zij "would take care of that". Niettemin was het eten prima en toen de rekening kwam stond daar netjes een bedrag in mindering op voor de inconvenience. Keurig. Tineke en Suus hadden echter het gevoel dat we in een vergeten hoekje zaten.

Daarna dus naar de citrusplantage. Het was nog even spannend of de tour wel door zou gaan. Er hing namelijk  weer onweer in de lucht en bij onweer wordt er niet getourd. Gelukkig was het allemaal loos alarm en konden we na te zijn ingestapt op weg. De bestuurder bleek ook nog eens een aardige verteller te zijn. Misschien hier en daar wat sterk gekruid, zeker over het jagen op wilde zwijnen die ook hier een plaag blijken te zijn, maar hey, dit is het zuiden van de States en daar is alles gekruid. Het maakte de rit in ieder geval leuker. Het terrein was erg groot. Er zitten hier dus wilde zwijnen (niet gezien), maar ook kleine herten (niet gezien), roodveerarenden (wel gezien), vele vlindersoorten (wel gezien),uilen (niet gezien), slangen (niet gezien), runderen, zebra's, waterbuffels, ezels en de onvermijdelijke alligators. (allemaal gezien) Ook staan er allerlei soorten bomen en struiken in heel veel kleuren. Grappig was dat de jeugd ook een stukje mocht rijden met de monstertruck. De driver gaf gas en hield een oogje in het zeil terwijl de jeugd achter het stuur zat. Kon allemaal weinig kwaad want er was ruimte zat op het terrein en gebaande wegen, daar werd niet op gereden. Al met al een plezierig uurtje in de natuur.










Verder nieuws is dat Suzanne met de KLM heeft gebeld voor ons. We kunnen dus wel eerder naar huis. Dat zal zaterdag a.s. zijn. We moeten wel wat bijbetalen voor de omboeking, maar dat hebben we er natuurlijk voor over. Bijkomend voordeel is dat we nu maar één keer hoeven over te stappen in plaats van de eerder geplande twee keer. Morgen weten we wat het ons gaat kosten. Helaas is het allemaal niet gegaan zoals bedoeld en gepland, deze vakantie. Maar het is nu natuurlijk veel belangrijker dat Yvo snel weer beter wordt. Hij wordt deze week zeker niet geopereerd, want eerst moet zijn medicijnenkuur worden afgemaakt. Daarna wordt gehandeld op grond van de stand van zaken op dat moment.

Vandaag rustdag, Reed en Jacob moesten alweer vroeg naar het vliegveld, dus die zijn al weer weg, de dames en Daan kijken tv, Roos rommelt wat het in de rondte en ik leg dus de laatste hand aan mijn blog van vandaag. Morgen staat Animal Kingdom op het programma. Daar zal ongetwijfeld genoeg over te vertellen zijn. Dat zal ik graag doen, dus tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten